Seiling i Norge // Sailing in Norway
Nordland 2020 Nyheter Opplevelser

Nordland 2020: Leka – Brønnøysund3 min read

11. november 2020 3 min read

Nordland 2020: Leka – Brønnøysund3 min read

Lesetid: 3 minutes

Sommeren 2020 seilte vi vår 1979 Granada 31 «Lily» fra Kristiansund og oppover kysten. Målet er Trænafjorden i Nordland. Her er vår beretning.

[29. juni] Etappe 5: Fra Leka til Brønnøysund. [Utseilt distanse ca 27 nm]

Tekst: Jan Carsten Bjerkfelt. Alle foto © Christine Holmsen Hjellum / JcB
Det åpne strekket over Sømna mot Brønnøysund kan være en fæl opplevelse i vind og kuling. Vi fikk gode råd fra de lokale båteierne.

Vi er tidlig opp også i dag, mandag 29. juni. Kl 0700 ble det avgang fra Leka. Det er viktig å benytte anledningen når det er rolige forhold over Sømna, mot Torghatten og Brønnøysund. Sømna-strekket ligger veldig eksponert mot havet, kun noen små flate holmer gir liten beskyttelse om det er hardt vær.

Vi går for motor. Vår 1979-modell Volvo Penta MD7A liker seg godt. Overfarten blir benyttet til å gjøre noen reparasjoner på dekk. Vi skifter noen blokker, og prøver å feste sprayhooden litt bedre.

Det var et flott syn da vi passerte Torghatten og fikk se hullet i fjellet. Det også en fin opplevelse å for første gang komme sjøveien på egen kjøl inn til Brønnøysund, der vi la oss i gjestehavna midt i sentrum kl 1330.

Gjestehavnsfasilitetene var Corona-stengt, men ah….butikker og kjøpesentre sørget for alt vi trengte.

Rolig ove Sømna denne dagen, de mange timene for motor egnet seg til å skru litt på dekk.
Selveste Torghatten.
Innseilingen til Brønnøysund.
Stille og rolig på gjestehavna i Brønnøysund. Perfekt sted å ligge når det var meldt sterk vind og regnvær de neste to dagene…
50/50, altså…
Vi kunne nesten ta og føle på Hurtigruta når den passerte. Dagen i havna ble benyttet til å kjøpe inn litt utstyr; flagg, flaggstang, ny vanntank og rør og koblinger til tanken. Vi ble kjempekompis med rørleggerbedriften da vi lå på hodet inne i varelageret og lette etter riktig rørkobling…

Neste etappe

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *