Seiling i Norge // Sailing in Norway
Nyheter Regatta Seiling

Full fart i 2.4Mr – på Mjøsa1 min read

21. juni 2019 < 1 min read

author:

Full fart i 2.4Mr – på Mjøsa1 min read

Lesetid: < 1 minute

Gjøvik Seilforening stod som arrangør av landets første Norgescup i seiling på Mjøsa. Klassen var 2.4Mr og 18 båter fra hele landet var påmeldt.

Det ble gjennomført fem seilaser utenfor fyret i Fredevika ved Gjøvik 15. juni, og sammenlagtseieren gikk til Trond Sverre Førde fra Bærum Seilforening, som også er leder i Norsk 2.4Mr Klubb. Han vant foran Harald Rolfsnes fra Røyken og Ola Herje jr. fra Ålesunds Seilforening.

Gjøvik Seilforening fikk skryt for et flott arrangement i idylliske omgivelser.

2.4Mr er en rask kjølbåt på 4,16 meter som er designet av Peter Norlin. Den seiles av én person og alle funksjoner kan nås uten å måtte bevege seg i båten. Den er derfor ideell også for bevegelseshemmede, og er egen klasse i Paralympics.

Innsjøseiling

Det er lenge siden det er blitt arrangert regatta på Mjøsa. På 1950-60-tallet var det imidlertid et aktivt jollemiljø både i Gjøvik, Hamar og Lillehammer. Særlig var A-jolle og Snipe populære.

2.4Mr-miljøet har lenge ønsket seg flere regattaer på innsjøer, fordi seiling på mindre sjø egner seg for denne båttypen. Både i Sverige og England er innsjøseiling mye mer utbredt enn i Norge.

Fra en tidligere regatta i 2.4Mr-klassen.