Seiling i Norge // Sailing in Norway
Nordland 2020 Nyheter Opplevelser

Nordland 2020: Rørvik – Leka3 min read

11. november 2020 3 min read

Nordland 2020: Rørvik – Leka3 min read

Lesetid: 3 minutes

Sommeren 2020 seilte vi vår 1979 Granada 31 «Lily» fra Kristiansund og oppover kysten. Målet er Trænafjorden i Nordland. Her er vår beretning.

[28. juni] Etappe 4: Fra Rørvik til Leka. [Utseilt distanse: ca 21 nm]

Tekst: Jan Carsten Bjerkfelt. Alle foto © Christine Holmsen Hjellum / JcB

År 2020s mest magiske sommernatt hadde vi altså i Rørvik. Varmen kokte, asfalten dampet. Men jeg var tidlig oppe og gikk tur på brygga i 4-tiden. Helt lyst og fint sommervær, forbausende mange folk ute og syklet og gikk, og noen ungdommer som ikke var helt ferdig med festen. Fruen ble vekket med te på sengen kl 6. Trett, men blid. Det var på tide å stå opp. Vi skulle seile til Leka.

Det var meldt frisk vind i dag, opptil kuling. Vindretningen er imidlertid gunstig så vi bestemmer oss for å gå med fulle seil. Klokken 10:30 er vi avgårde. Den relativt trange leden nord for Rørvik gav oss likevel utfordringer. Sterke vindkast kom plutselig mellom fjellene, og det var bare å holde hardt i rorkulten.

Og like varmt var det. 28 grader. Vi satt i bar overkropp i frisk bris/liten kuling — og var skikkelig solbrent da kvelden kom…

På vei ut leden nord for Rørvik traff vi på flere større skip, noe som gjorde det ekstra utfordrende under seil i trange passasjer. Et supplyskip som skulle passere med 20 meters klaring til land på begge sider gav oss noen hyggelige små støt i hornet som takk da vi nesten måtte seile opp i fjæresteinene. Men det gikk bra. Close, but controlled encounter 2020.

Morgenstund i herlig sommervær i Rørvik.
Leka i sikte…

Det var hyggelig å komme til gjestehavna på Leka. Et stille og rolig sted som døste i sommervarmen. Vi gikk en fin tur opp til kongegraven Herlaugshaugen og fikk oss en runde på bygdemuseet. Det var flere turister som hadde leid sykler og som syklet rundt øya. På vestsiden, ut mot havet, finnes de spektakulære geologiske formasjonene som Leka er så kjent for. Når vi seiler sørover skal vi bruke mer tid på Leka.

Velkommen til Leka.
En stille og rolig gjestehavn.
….og Spaghetti Marinero Ordinario smakte helt fortreffelig.

Neste etappe

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *